Rezultati istraživanja Ratela - dokaz vrhunskog kvaliteta mobilne telefonije u Srbiji

Promo

22. 12. 2023. u 17:19

Mobilna mreža Telekoma Srbija, mts je peti put zaredom ostvarila najbolji rezultat na testiranju sa ukupnim rezultatom od 90,32 (od mogućih 100) poena.

Резултати истраживања Ратела - доказ врхунског квалитета мобилне телефоније у Србији

Foto promo

Rezultati istraživanja pokazuju da sva tri operatora ulažu značajna sredstva u infrastrukturu, tako da su njihove mreže na visokom evropskom nivou i u potpunosti spremne za uvođenje tehnologije nove generacije – 5G.

„Stalnim ulaganjima u mobilnu infrastrukturu i optimizaciju mreže postigli smo da mts i u ruralnim sredinama pruža uslugu visokog kvaliteta, uporedivu sa performansama mreže u najrazvijenijim evropskim zemljama. Uporednim ulaganjem u optičku infrastrukturu i povezivanjem baznih stanica već su stvoreni svi preduslovi za brzu primenu 5G, što će se u najvećoj meri odraziti na primenu digitalnih servisa pre svega u privredi“, izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

RATEL je istraživanje kvaliteta mreže sproveo tokom septembra, oktobra i novembra 2023. godine u različitim kategorijama, koje obuhvataju testiranja u gradovima (velikim, srednjim i malim), na putevima (autoputevi, glavni i ruralni) i u komplementarnim zonama (železnički koridori i hot-spot-ovi).

Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža testirane su: govorna usluga (sa 40% učešća u ukupnom rezultatu) i usluge prenosa podataka (sa 60% učešća u ukupnom rezultatu). Usluga prenosa podataka je testirana kroz testiranje otvaranja internet stranica, usluge prenosa podataka, Jutjub videa i vatsap poruka.

Telekom Srbija će nastaviti da ulaže u infrastrukturu kako bi na najbolji način odgovorio na različite izazove sa kojima se operatori suočavaju u domenu opterećenja mreže, i kako bi svojim korisnicima i dalje pružao vrhunsko iskustvo mobilnih komunikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu