VAŽNO ZA GRAĐANE: Produžen rok za plaćanje novembarskih računa sa popustom

Tanjug

04. 01. 2024. u 11:13

ELEKTROPRIVREDA Srbije (EPS) produžila je do 29. januara rok za plaćanje novembarskih računa sa popustom od pet odsto, do kada je i rok za plaćanje sa popustom i decembarskog računa za struju, potvrđeno je Tanjugu u toj kompaniji.

ВАЖНО ЗА ГРАЂАНЕ: Продужен рок за плаћање новембарских рачуна са попустом

Računi će biti uvećani

Kako navode, na taj način srpska elektroenergetska kompanija želi da izađe kupcima u susret, jer oni ne smeju da trpe zbog problema koji su uzrokovani hakerskim napadom na EPS.

- Naši kupci ne smeju da trpe zbog poteškoća koje je EPS imao usled sajber napada, zato je produžen rok za popust za redovno plaćanje, neće biti zateznih kamata, niti isključenja - rekli su u EPS-u.

Naglasili su i da hakerski napad nema veze sa načinom obračuna, jer se obračun vrši na osnovu očitavanja brojila koje je u nadležnosti "Elektrodistribucije Srbije". U EPS-u očekuju i da će elektronsko plaćanje računa biti moguće od sledeće sedmice, kada bi trebalo da počne da radi i portal "Uvid u račun".

Podsećaju i da se reklamacije za sada dostavljaju pisanim putem, na šalterima EPS-a. U toj kompaniji ističu da njihovi IT stručnjaci "maksimalno" rade na zaštiti sistema i podataka i da im je postizanje bezbednosti sistema i podataka prioritet u ovom trenutku. Naglašavaju i da EPS ne sprovodi istragu zbog hakerskog napada u decembru, koji je otežao isporuku i naplatu novembarskog računa za struju domaćinstava. EPS je, kako su podsetili, pre Nove godine odštampao i isporučio račune za struju domaćinstvima "Pošti Srbije" i očekuju da su oni ovih dana stigli na prave adrese.

Izvršni direktor za snabdevanje u EPS-u Radovan Stanić jutros je za RTS pojasnio da građani koji su platili novembarski račun u visini oktobarskog ostvariće popust za redovno plaćanje na ceo iznos računa za novembar, dok će razlika u iznosima biti prikazana na računu za decembar kao dug iz prethodnog obračunskog perioda na koji neće biti obračunata kamata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)