ZAVRŠENO 74 ODSTO RADOVA: Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice napreduje brzo

Novosti online

27. 01. 2024. u 11:21

Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice napreduje veoma brzo, već je urađeno 74 odsto radova i pruga će, kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti završena do kraja ove godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

ЗАВРШЕНО 74 ОДСТО РАДОВА: Изградња брзе пруге од Новог Сада до Суботице напредује брзо

Foto Predrag Mitić

On je, prilikom obilaska radova, naveo da je do sada postavljeno oko 55 odsto šina što je više od 150 kilometara od ukupno 280 kilometara šina koje će biti postavljene, budući da se postavljaju dva koloseka.

„Sa sigurnošću možemo reći da će čitav posao biti urađen do kraja ove godine“, istakao je Vesić koji se zajedno sa svojim saradnicima provozao delom brze pruge Novi Sad - Subotica, čija će ukupna dužina biti 108 kilometara.

Ministar je rekao da je nakon izgradnje potrebno dva do tri meseca za testiranje pruge i da bi vozovi njome mogli da saobraćaju već u martu sledeće godine, te da će se od Beograda do Subotice brzim vozom stizati za sat i deset minuta.

Vesić je istakao da je Srbija rekorder kada su u pitanju brze pruge u Evropi i dodao da će se već sledeće godine u ovo vreme sigurno raditi i brza pruga prema Nišu.

„Nijedna zemlja u Evropi ne radi više kilometara brzih pruga od Srbije. To pokazuje da možemo bolje ako se organizujemo i da našu zemlju zaista mozemo da učinimo dobrim mestom za život svih ljudi“, rekao je Vesić.

U obilasku radova sa ministrom Vesićem bili su njegova pomoćnica za železnički i intermodalni transport Anita Dimoski, izvršni direktor preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" Milan Novović i predstavnici kineske kompanije China Railway International Company (CRIC), koja je izvođač radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!