DRŽAVA VODI RAČUNA O STANDARDU GRAĐANA: Mali - Sa poslednjim povećanjem prosečna pezija iznosi 390 evra

Novosti online

09. 02. 2024. u 11:43

DRŽAVA Srbija vodi računa o životnom standardu svojih građana, što pokazuje i povećanje januarskih penzija od 14,8 odsto, čija isplata se sutra završava, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

ДРЖАВА ВОДИ РАЧУНА О СТАНДАРДУ ГРАЂАНА: Мали - Са последњим повећањем просечна пезија износи 390 евра

Foto: Tanjug

On je družeći se sa korsnicima Dnevnog centra i kluba za starije "Anđelka Trnavac" istakao da penzije u Srbiji rastu iz meseca u mesec, da se data obećanja ispunjavaju u dan i u dinar.

- Sa ovom povišicom prosečna penzija iznosi 390 evra, a planiramo da 2027. godine dostigne 650 evra - rekao je Mali.

Istakao je da su javne finansije Srbije stabilne i da ne postoji nijedan indikator koji tu stabilnost narušava.

Dodao je da je za dobre ekonomske rezultate velikim delom zaslužna visoka zaposlenost u zemlji i naveo da je u Srbiji zaposleno 2,36 miliona ljudi.

BONUS VIDEO:

Ministar Mali na gradilišu gde će biti Ekspo 2027: Stvaramo potpuno nov grad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)