JAVNE FINANSIJE U PERFEKTNOM STANJU Vučić: Malo koja zemlja može time da se pohvali

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 02. 2024. u 21:58

PREDSEDNIK Vučić izjavio je da Srbija na računu ima preko četiri milijarde evra, ali da se naša zemlja suočava sa tri ključna problema.

ЈАВНЕ ФИНАНСИЈЕ У ПЕРФЕКТНОМ СТАЊУ Вучић: Мало која земља може тиме да се похвали

Foto: Printskrin/RTS

Dodaje da imamo preko 4 milijarde evra na računu.

- Imamo tri problema, jedan je gde ćete naći novac koji je danas mnogo skup. Pitanje je uvek vaša stopa rasta. Tri problema sa kojima se danas suočavamo su: kako naći jeftin novac, kako da vam to utiče na deficit i javni dug u odnosu na bruto domaći proizvod. Pruge, fabrike, reindustrijalizacija naše zemlje, to vam podiže rast. Šta je problem? Kako naći novac. Imamo preko 4 milijarde evra u ovom trenutku na računu i opet su nam veći prihodi nego što smo predvideli i budžetom i nego što smo očekivali - izjavio je Vučić.

- Kada rešite i pitanje deficita, onda vam se uvek ogleda pitanje javnog duga. Novac imamo, relativno jeftino ga nabavljamo, padaće od septembra verujem. Držaće duže visoke kamatne stope, ali od septembra idu niže stope, pa će ljudi opet moći da uzimaju kredite, biće im jeftiniji za stanove i ostalo. Sve ovo je strašno važno i zato je važno da tome pristupamo na ovako energičan način - naglasio je.

- Kakva nam je država? U perfektnom stanju, malo koja zemlja ima takvo stanje javnih finansija. Problem je možemo li mi ovo sve da izgradimo i uradimo, problem je hoćemo li stići sve - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (65)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu