PRVI SASTANAK O LETEĆIM TAKSIJIMA: Mali sa Baldivijem - Želimo da pomerimo granice i predstavimo nove tehnologije i dostignuća (FOTO)

Novosti online

11. 04. 2024. u 12:01

MINISTAR finansija Siniša Mali sastao se sa Tibom Baldivijem, jednim od osnivača francuske kompanije "Ascendance Flight Technologies", a tema razgovora bila su leteća vozila i leteći taksi.

ПРВИ САСТАНАК О ЛЕТЕЋИМ ТАКСИЈИМА: Мали са Балдивијем - Желимо да померимо границе и представимо нове технологије и достигнућа (ФОТО)

Foto. Instagram

- Želimo da na specijalizovanoj izložbi Ekspo 2027 pomerimo granice i predstavimo neke nove tehnologije, dostignuća, da idemo korak ispred drugih, pa smo u tom smislu odlučili da imamo i neke od najnovijih tipova prevoza - napisao je Mali.

- Tako planiramo da koristimo autonomna vozila, koja nemaju vozača, ali i leteće taksije. Već smo počeli da sprovodimo ovu ideju, pa smo tako jutros održali izuzetan sastanak sa Tibom Baldivijem, jednim od osnivača francuske kompanije "Ascendance Flight Technologies", koja je jedan od lidera u ovoj oblasti i u tom smislu ima podršku Vlade Francuske. Očekujemo da predstavnici ove kompanije dođu u Beograd kako bi se upoznali sa našim planovima. Idemo dalje - zaključio je ministar finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave