NA PRVOM LETU PREDSEDNIK VUČIĆ: Od danas direktna avio-linija od Beograda do Mostara (FOTO/VIDEO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 04. 2024. u 15:27 >> 16:30

ER SRBIJA od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Novinarka "Večernjih novosti" takođe se nalazi na prvom letu za Mostar, odakle će izveštavati o dvodnevnoj radnoj poseti predsednika Vučića Bosni i Hercegovini.

НА ПРВОМ ЛЕТУ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Од данас директна авио-линија од Београда до Мостара (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Novosti

Avion sleteo u Mostar

Avion iz Beograda upravo je sleteo na aerodrom u Mostaru. 

I Vučić se ukrcao na let

Predsednik Vučić ukrcao se na prvi let za Mostar. 

FOTO: Novosti

Avion pun putnika

Prvi let do Mostara je popunjen. Među putnicima su i ministri Goran Vesić i Tomislav Momirović. 

Foto: M. Škorić

Foto: M. Škorić

Putnici oduševljeni

Putnici su oduševljeni novom uspostavljenom linijom do Mostara. 

Među onima kojima ova nova linija mnogo znači je i popularni pevač Željko Samardžić. 

Uspostavljanje nove linije proslavljeno je i tortom u tu čast. 

Foto: M. Škorić

Foto: M. Škorić

Vučić: Biće veoma jeftine karte od Beograda do Mostara

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je otvaranje direktne avio-linije Beograd–Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i Zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

Dodao je da će ga danas u Mostaru dočekati zvaničnici BiH i Mostara, kao i da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković jer su nam to partnerske zemlje.

Vučić je to rekao gostujući na RTS-u i ocenio da je avio-linija Beograd–Mostar naš interes, kao i interes BiH.

- To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo - kazao je on.

Predsednik je naglasio da je naše da razgovaramo o ekonomiji.

- To je dobro za naš narod... Karte će biti veoma jeftine i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja... Svi će moći da koriste mostarski aerodrom. To je i otvaranje mosta i ka Zapadnoj Hercegovini naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom - naglasio je Vučić.

Let tri puta nedeljno

Kako je ranije najavljeno iz ove kompanije, srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara leteti tri puta nedeljno, i to ponedeljkom, petkom i nedeljom. Do Mostara će se leteti avionom tipa ''embraer 175'', let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmenu i doprineti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Radna poseta Bosni i Hercegovini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj radnoj poseti Bosni i Hercegovini 15. i 16. aprila 2024. godine. 

 
Prvog dana posete predsednik Vučić prisustvovaće ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd-Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar. 
 
Tokom posete, predsednik Vučić prisustvovaće večeri sa liderima iz regiona koji učestvuju na mostarskom sajmu, sastaće se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Nakon susreta, predsednik će prisustvovati otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede i obići štand Republike Srbije, kao i štandove drugih izlagača. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove