MALI: Ulažemo 18 milijardi evra u preko 300 projekata širom Srbije

Novosti online

23. 04. 2024. u 09:34

DO 2027. godine biće uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru programa “Skok u budućnost - Srbija 2027”, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali gostujući na TV Pink.

МАЛИ: Улажемо 18 милијарди евра у преко 300 пројеката широм Србије

Foto: Printskrin

On je poručio da je ”Srbija 2027” mnogo širi program od samog Ekspo projekta, koji će obuhvatiti investiciju od oko jedne do 1,2 milijarde evra, i to za izgradnju novog grada u Surčinu koji će, kako je rekao, sadržati stambeni kompleks, Akvatik centar, Nacionalni stadion…

- Ekspo je investicija od 1,2 milijarde evra, a ceo program “Srbija 2027” podrazumeva ulaganja od 18 milijardi evra. Gradićemo i obnavljati škole, auto-puteve, brze pruge, saobraćajnice, BIO4 kampus, zdravstvene ustanove... To je sve deo prezentacije koju je držao predsednik Aleksandar Vučić kada je predstavljao ovaj program - rekao je Mali, odgovarajući na taj način na kritike opozicije da je 18 milijardi evra planirano za projekat Ekspo 2027.

Dodao je da je Ekspo razvojna šansa za Srbiju i povod da se ulaže mnogo više, kako bi građani imali veći kvalitet života.

- Nama je Ekspo kišobran, povod da investiramo više u celu Srbiju i sve ono što treba da poboljša standard građana Srbije - zaključio je Siniša Mali.

BONUS VIDEO: MALI: Nikada se u Srbiji nije više ulagalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)