"NAPOKON IMAMO PRAVU ŽELEZNICU... SVAKA ČAST, KAPA DOLE": Građani za “Novosti” o spajanju koloseka Novi Sad – Subotica (VIDEO)

Novosti online

25. 04. 2024. u 14:41

CEREMONIJA spajanja poslednjeg dela koloseka Novi Sad – Subotica na deonici pruge Beograd–Budimpešta održava se u Bačkoj Topoli. Tim povodom razgovarali smo sa meštanima koji su u najmanju ruku oduševljeni, i imaju samo reči hvale.

НАПОКОН ИМАМО ПРАВУ ЖЕЛЕЗНИЦУ... СВАКА ЧАСТ, КАПА ДОЛЕ: Грађани за “Новости” о спајању колосека Нови Сад – Суботица (ВИДЕО)

Foto: M. Škorić

Jedan mladić nam je ispričao kako je u periodu dok je bio srednjoškolac, od 2006. do 2010, voz od Bačke Topole do Subotice išao sat vremena, dok automobilom za istu rutu treba dvadesetak minuta.

- Naravno da nam ovo dosta znači. I dok sam studirao putovao sam u Novi Sad i to je dosta vremena oduzimalo... Video sam kako to sve funkcioniše jer sam putovao od Novog Sada do Beograda. Dakle, neko odavde će moći da putuje na posao u Novi Sad i obrnuto, neće oduzimati puno vremena. Odlična stvar, nema šta - rekao je meštanin.

Jedan stariji meštatin nije mogao sakriti svoje oduševljenje.

- Napokon imamo železnicu i to pravu. Do sada je to bilo sve jako loše, ovo stvarno izgleda predivno. Svaka čast... Kapa dole i onima koji su smislili da se uradi i onima koji su uradili ovo. Zaista... Pošteno, fer i korektno - rekao nam je on.

Kako su nam još rekli, ovo je zaista prava stvar za Bačku Topolu i jedva čekaju da kolosek i pruga budu pušteni u funkciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)