REPUBLIČKI STATISTIČKI ZAVOD OBJAVIO: Gde su najveće, a gde najmanje plate u Srbiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 04. 2024. u 17:22

PROSEČNA februarska neto plata u Srbiji iznosila je 94.125 dinara a razlike u primanjima su takve da je prosek u Starom gradu od 168.030, kao najveći u Republici, dva i po puta veći od proseka u Vranjskoj banji, gde su zabeležena najmanja primanja a iznosila su 63.062 dinara.

РЕПУБЛИЧКИ СТАТИСТИЧКИ ЗАВОД ОБЈАВИО: Где су највеће, а где најмање плате у Србији

Foto Tanjug

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, gledano po regionima najveći prosek je ostvaren u Beogradu, 118.351 dinar, sledi Vojvodina sa 88.885 dinara, Južna i Istočna Srbija sa 80.947 dinara dok je najmanji prosek u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji, 79.585 dinara.

Plate veće od 100.000 dinara zabeležene su u 10 beogradskih opština i to osim pomenutog Starog grada, na Voždovcu, Vračaru, Zvezdari, Zemunu, Novom Beogradu, Paliluli, Savskom vencu, Rakovici, Čukarici.

Izvan Beograda šestocifren prosek dostigli su samo Novi Sad, Bor i niška opština Medijana.

Kada je reč o mestima sa malim primanjima, na začelju je Vranjska banja sa 63.062 dinara, a prosek manji od 65.000 zabeležen je i u Crnoj Travi, 64.213 i u Preševu, 64.213.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!