SPOJENE PRAZNIČNE DANE GRAĐANI NAŠE ZEMLJE ISKORISTIĆE ZA PORODIČNA PUTOVANJA: Srbi biraju i banje i planine

G. V.

29. 04. 2024. u 18:24

TOKOM predstojećih praznika, građani naše zemlje iskoristiće slobodne dane za putovanja. Osim aranžmana u inostranstvu, mahom evropskim gradovima, mnogi su se rešili da uplate mini odmor u Srbiji. Tako su među popularnim domaćim destinacijama Vrnjačka, Soko i Prolom banja, kao i planine Kopaonik, Zlatibor i Tara.

СПОЈЕНЕ ПРАЗНИЧНЕ ДАНЕ ГРАЂАНИ НАШЕ ЗЕМЉЕ ИСКОРИСТИЋЕ ЗА ПОРОДИЧНА ПУТОВАЊА: Срби бирају и бање и планине

Foto M. Anđela

Prema rečima direktora Asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić, uglavnom su najtraženiji aranžmani koji se organizuju autobusom.

- Siguran sam da će se na tim polascima za one najupornije naći još po neko mesto - rekao je Seničić. - Kad je reč o avionskim aranžmanima, oni su uglavnom rasprodati još prošle nedelje. Postoji mogućnost da se usled otkaza, pronađe neko mesto i na avio destinacijama, pa savetujem građane da ostanu uporni do poslednjeg trenutka.

Veliki broj ljudi želi da ovih šest vezanih dana praznovanja provede zajedno sa porodicom na nekoj destinaciji u Srbiji. Hotelski kapaciteti su uglavnom popunjeni. Kada je reč o avionskim aranžmanima, Seničić kaže da najveće interesovanje u ovo doba godine uvek vlada za evropske gradove.

- Zahvaljujući tome što Srbija ima veliki broj direktnih letova prema raznim destinacijama u Evropi, imamo tu privilegiju i mogućnost da organizujemo vrlo jednostavno te direktne letove. Najveće interesovanje je bilo za jug Evrope - pre svega za Lisabon, pa onda Valensiju, Malagu, Barselonu, a u Italiji su to Bari, Bolonja, Rim i Milano. Građani će putovati i u Amsterdam, Prag, Berlin, Istanbul i Atinu - istakao je Seničić.

Prema rečima direktora JUTE, turisti su svesni da je inflacija globalan problem i da primetno skuplji aranžmani ove sezone ne zavise od organizatora turističkih agencija. Do uvećanja cena aranžmana doveli su ratovi u Ukrajini i u Gazi. Gorivo je poskupelo, što u velikoj meri utiče i na cenu prevoza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom