BEZ SMANJENJA PENZIJA I PLATA: Siniša Mali o primanjima u javnom sektoru

Tanjug

25. 07. 2020. u 11:20

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je danas da su plate u javnom sektoru i penzije stabilne i da ima dovoljno novca za njihovu isplatu te da građani ne treba da strahuju da će im usled krize zbog korona virusa biti smanjena primanja.

БЕЗ СМАЊЕЊА ПЕНЗИЈА И ПЛАТА: Синиша Мали о примањима у јавном сектору

Foto: Tanjug

- Apsolutno su penzije i plate stabline, imamo novca za isplatu penzija i plata u javnom sektoru, nema potrebe da se građani plaše, nema smanjenja plata i penzija - rekao je Mali za TV Prva i dodao da je to ujedno doprinos održavanju privredne aktivnosti.

Ističe da kada su stabilne plate i penzije onda se time daje doprinos i domaćoj tražnji, da se novac koristi za kupovinu i tako održava nivo potrebne privredne aktivnosti.

Podsetio je da pored novca za isplatu penzija i plata država daje podršku i za drugi paket mera i svega što je potrebno da bi Srbija krenula dalje pre svega projekat Srbija 2025 i ulaganja u radove koji su u toku.

Kaže da se za dva ekonomska paketa izdvaja skoro 6 milijardi evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!