ZLATIBOR NAJPOSEĆENIJA PLANINA: Ostvareno skoro pola miliona noćenja

E.B.T.

09. 09. 2020. u 17:30

ZLATIBOR je, sa više od 491.000 noćenja ostvarenih u prvih osam meseci ove godine, najposećenija planina u Srbiji, podaci su Republičkog zavoda za statistiku objavljeni na sajtu Turističke organizacije Zlatibor. Kako je navedeno, Zlatibor je i ovog leta, uprkos zdravstveno nepovoljnoj situaciji u zemlji i svetu, zabeležio veoma visoku posećenost.

ЗЛАТИБОР НАЈПОСЕЋЕНИЈА ПЛАНИНА: Остварено скоро пола милиона ноћења

Foto: Tanjug

Rekordne posete ostvarene su na skoro svim lokalitetima, a ove godine veliko interesovanje vladalo je za vidkovce na Gradini i Obadovom brdu, koji su izgrađeni prethodinih godina.

Iz TO Zlatibor podsećaju da se ove godine počelo sa velikom rekonstrukcijom turističkog centra planine, radovi na Kraljevom trgu se privode kraju i on dobija potpuno novi izgled. Završava se i uređenje Trgovačke ulice u kojoj će se smestiti svi lokali koji su se ranije nalazili oko jezera, a ulica koja spaja Hotel "Olimp" i odmaralište "Dunav" biće moderno šetalište pogodno za porodice sa malom decom i bebama, kao i za osobe sa invaliditetom.

Nakon završetka rekonstrukcije Trga i puštanja u probni rad Gold Gondole, priprema se još jedna velika investicija na Ribničkom jezeru. Na međustanici gondole u najavi je podizanje turističkog kompleksa Zlatnog grada na više od 200 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku