MIHAJLOVIĆ: Srbija novo energetsko čvorište - Od ovoga zavisi privredni rast i razvoj Srbije

Novosti online

04. 11. 2020. u 12:58

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović kaže da Srbija ima sve uslove da bude energetsko čvorište i tranzitni koridor u regionu.

МИХАЈЛОВИЋ: Србија ново енергетско чвориште - Од овога зависи привредни раст и развој Србије

Tanjug

Mihajlović je rekla da će jedno od težišta rada u ovom resoru u novoj Vladi Srbije biti ubrzana realizacija projekata i regionalno povezivanje.

- Srbija ima sve uslove da i u energetici bude važan koridor i čvorište za energiju i energente u ovom delu Evrope. Mnogo je projekata koji su započeti u prethodnim godinama, a koje treba završiti ili ubrzati - navela je Mihajlović.

Kako je saopšteno, Mihajlović kaže da od energetske stabilnosti, dovoljne količine struje, gasa, nafte i naftnih derivata, zavise i privredni rast i razvoj Srbije, ali i naša pozicija u regionu.

Istakla je da to znači ne samo puštanje u rad Turskog toka, već i izgradnju gasne interkonekcije ka Bugarskoj, koja je važna za diverzifikaciju izvora snabdevanja gasom, proširenje podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Dodala je da se to odnosi i na izgradnju Transbalkanskog koridora, investicije u naftovode i produktovode, kao i jačanje distributivne mreže za struju i gas.

- Svime što smo uradili u oblasti saobraćaja, da vratimo u Srbiju tranzitni saobraćaj, da olakšamo investicije, pokazali smo koliko je važna saobraćajna infrastruktura za razvoj Srbije - navela je Mihajlović.

Ista je, kaže, situacija i sa energetskom infrastrukturom, jer kao što nema investicija tamo gde nema puteva, tako ih nema ni bez sigurnog snabdevanja energijom, ili kad ona nije dovoljno kvalitetna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!