TRI MINIMALCA KAD JE PRINUDNI: Udruženje poslovnih žena predlaže Vladi da pomogne egzistencijalno ugroženima

S. B.

10. 12. 2020. u 09:08

SUBVENCIJE u visini minimalne zarade za radnike na prinudnom odmoru, neopterećene obavezom plaćanja poreza i doprinosa i to tako što bi se isplećivale u naredna tri meseca.

ТРИ МИНИМАЛЦА КАД ЈЕ ПРИНУДНИ: Удружење пословних жена предлаже Влади да помогне егзистенцијално угроженима

Zgrada Vlade Srbije

Ovo je predlog urgentne mere za mikro, mala i srednja preduzeća koje je Udruženje poslovnih žena uputilo predsednici Vlade Ani Brnabić.

Udruženje napominje da nisu svi sektori podjednako ugroženi i nudi kriterijum po kome bi se izdvojile firme koje je pandemija više pogodila.

- Predlažemo da u ovom talasu pomognete samo onima koji su egzistencijalno ugroženi a kvalitetni - stoji u dopisu Udruženja. - Kvalitet bi dokazali izveštajem o bonitetu koji treba da pokaže da su pozitivno poslovali minimum poslednje tri godine, imaju izmirene poreze i doprinose i nisu osuđivani za privredne prestupe. Kriterijum za egzistencijalnu ugroženost bi bio taj da su u ovoj godini imale za minimum trećinu pad realizacije u periodu od marta do decembra 2020. u odnosu na isti period prethodne godine. Za ovako selektovana preduzeća predlažemo u ovom trenutku, samo jednu, urgentnu meru.

Poslovne žene istovremeno napominju da izuzetno cene napore predsednika, Vlade i nadležnog Ministarstva finansija da se pomogne mikro, malim i srednjim preduzećima u prevazilaženju novonastale ekonomske krize. Prvi paket mera podrške pomogao im je da zadrže radnike.

STRAH

STRAH od posledica epidemije na naše poslovanje se nažalost ne smanjuje, s obzirom na trend rasta broja zaraženih i efekata koje to ima na naše biznise - kažu u Udruženju. - Pad tražnje, desetkovani radnici, problemi u likvidnosti samo su neki od problema. Prošle nedelje je Unija poslodavaca objavila set mera sa kojim smo potpuno saglasni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)