Feljton

Putovanje do svetskog vrha - Goran Paskaljević (1947-2020)

Naš legendarni reditelj i scenarista, maestro koji je bio zaljubljen u film, kako ga opisuju kolege iz zemlje i inostranstva, preminuo je 25. septembra u bolnici u Parizu, i od njega se ovih dana opraštaju brojni poštovaci u zemlji, regionu i u Evropi.

Tekstovi

Kristin, zauvek

Kristin, zauvek

POSLEDNjA klapa životnog filma našeg legendarnog sineaste Gorana Paskaljevića iznenada je "pala" 25. septembra, a njegovih 18 igranih filmova koji su mu doneli svetske nagrade, slavu i poštovanje ostaju za njim kao znak pored puta kojim je prošao i on i ljudi o kojima je pričao.

04. 10. 2020. u 19:00

BEOGRAD I NIŠ: Do 16. godine život se odvijao između dva grada

BEOGRAD I NIŠ: Do 16. godine život se odvijao između dva grada

MOJ život se do 16. godine odvijao na relaciji Beograd - Niš. Roditelji su mi bili razvedeni, pa sam odrastao u Nišu, kod babe i dede po ocu, i sa njima sam imao vrlo srećno detinjstvo. Moji dolasci u Beograd kod roditelja bili su vezani za dva ćoška - za ugao Vlajkovićeve ulice i Kosovske..., govorio je o svom životu naš legendarni reditelj i scenarista Goran Paskaljević, koji je 25. septembra u Parizu otišao među nebeske velikane.

01. 10. 2020. u 08:36

VITEZ FILMA: Najdraža su priznanja koja dolaze od publike

VITEZ FILMA: Najdraža su priznanja koja dolaze od publike

LEPO je i važno primiti nagrade kada su one visoke i ugledne, i puno mi znači što sam ih dobio. Ali za svakog filmskog autora koji iskreno voli sedmu umetnost ipak su najdraža priznanja koja dolaze od publike, pogotovo one internacionalne, jer mi filmove prevashodno pravimo za gledaoce, govorio je Goran Paskaljević.

30. 09. 2020. u 08:22