ŠTA JE PRETHODILO HAPŠENJU ZVICEROVIH DILERA: Krađa 200 kg kokaina bila ključna, kavčani zaratili među sobom?

Novosti online

26. 07. 2023. u 13:46

VELIKA akcija hapšenja koja se trenutno odvija u Hrvatskoj, prema informacijama medija iz te države, dovodi se u vezu sa kavačkim klanom, njegovim vođom Radojem Zvicerom i nestankom 200 kilograma kokaina koji je u proleće prošle godine ukraden u Zagrebu!

ШТА ЈЕ ПРЕТХОДИЛО ХАПШЕЊУ ЗВИЦЕРОВИХ ДИЛЕРА: Крађа 200 кг кокаина била кључна, кавчани заратили међу собом?

Foto: MUP

Prema njihovim informacijama, uhapšeni na području Zagreba i Rijeke navodno su pripadnici tog klana unutar kog je posle krađe kokaina došlo do međusobnog razračunavanja pripadnika klana.

- Makedonski državljanin (58) je ostalim partnerima, među kojima je, kako se sumnja, i Zvicer, ukrao više od 200 kilograma kokaina, što je dovelo do pokušaja njegove otmice - navode oni.

Podsetimo, prošle godine je iz jednog skladišta na širem području Zagreba ukradena pošiljka od 200 kilograma kokaina. Droga je, kako su tada pisali hrvatski mediji, bila u tranzitu, odnosno skrivena je ušla u Hrvatsku i bila je namenjena tržištu zemalja zapadne Evrope.

- Krađa kokaina velike vrednosti rezultirala je vrlo brzom i agresivnom reakcijom narko-klana, koji je u Hrvatsku poslao svoje ljude kako bi utvrdili ko mu je drogu ukrao te kako bi je pokušali vratiti i "kazniti" krivce. Ta "istraga" narko-kartela navodno je već rezultirala s nekoliko krivičnih dela na području Hrvatske. Navodno je počinjena jedna otmica i premlaćivanje osobe koju su smatrali odgovornom za nestanak droge, ali i pokušaj otmice saradnika te osobe, kao i nasilni pokušaj povrata dela otete droge - preneli su tada mediji.

Oni su otkrili da je veliki broj bezbednosno interesantnih osoba sa lažnim identitetima posle krađe došao u Hrvatsku i da ih je policija u naizgled nepovezanim akcijama hapsila zbog droge i oružja.

- Još tada se sumnjalo da je neke od osoba koje je u Hrvatsku "po zadatku" poslao narko-bos Radoje Zvicer, odnosno upravo kako bi se osvetili zbog nestanka droge ili je pak pokušali pronaći i vratiti vlasniku - naveli su oni.

Međutim, Makedonac je ubrzo uhapšen sa još nekoliko saradnika, a hrvatska policija je od ukradenih 200 pronašla 125 kilograma kokaina, i to zakopanog u burićima na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Podsetimo, nestanak iste količine droge u Valensiji 2014. doveo je do najpoznatijeg rata kriminalnih klanova - kavačkog i škaljarskog koji je do sada odneo preko 60 života širom sveta.

(Kurir)

BONUS VIDEO: JEZIV SNIMAK LIKVIDACIJE: Kamere zabeležile trenutak kada je Jorović ubijen u Altini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove