VELIKA AKCIJA MUP-a: U okolini Beograda otkrivene dve laboratorije za marihuanu

Z.U.

27. 07. 2023. u 15:46

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP-SBPOK-a, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, presekli su još jedan kanal krijumčarenja marihuane i uhapsili članove organizovane kriminalne grupe M. B. (51), M. V. (41), D. D. (73), K. P. (47), Ć. M. (44), N. S. (32) i N. A. (40), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП-а: У околини Београда откривене две лабораторије за марихуану

Foto: MUP

Protiv M. B. i D. D. biće podneta krivična prijava i zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oni se terete da su, od početka ove godine, na teritoriji Republike Srbije proizvodili i prodavali marihuanu.

Prilikom pretresa na dve lokacije, u mestu Petrovčić u Surčinu i u Grockoj, pronađene su dve improvizovane laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenjeno je oko 2.400 stabljika ove biljke, dva pištolja, kao i novac u različitim valutama.

U mestu Petrovčić policija je pronašla u iznajmljenom hangaru laboratoriju za proizvodnju marihuane sa oko 1.184 stabljike prosečne visine 110 cm, kao i obrane delove biljaka, koji su bili pripremljeni za sušenje i za dalju distribuciju.

Pretresom podrumskih prostorija iznajmljene kuće u Grockoj, pronađena je još jedna laboratorija za proizvodnju opojne droge marihuane u veštačkim uslovima sa oko 1.200 stabljika prosečne visine 90 cm.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar