NOVO ROČIŠTE 14. AVGUSTA: Sudski spisi ponovi odložili suđenje Kantaru

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

02. 08. 2023. u 18:00

U OSNOVNOM sudu u Vranju odloženo suđenje Dejanu Nikoliću Kantaru, kojem se u ovom procesu sudi zbog pretnji-napada na bivšeg načelnika Policijske uprave u Vranju Igoru Živkoviću.

НОВО РОЧИШТЕ 14. АВГУСТА: Судски списи понови одложили суђење Кантару

Foto: Novosti

U najnovijem slučaju razlog odlaganja su spisi koje je sud poslao na veštačenje Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. Spisi su poslati 6. jula ove godine i još nisu vraćeni u Osnovni sud u Vranju, te je novo ročište zakazao za 14. avgust, samo tri dana pre isteka kazne zatvora od 14 meseci, zbog pretnji zaposlenima u OK radiju.

Podsećamo da se prošlog meseca dogodio skandal, kada je nestao predmet “Kantar” iz Višeg suda u Vranju, zbog čega je podneta krivična prijava protiv NN lica,  zbog ometanja pravde i falsifikovanja službene isprave. Ministarstvo pravde je zbog ovog slučaja pokrenulo istragu nad Višim sudom u Vranju. Zanimljiv detalj je i da je istragom  obuhvaćena i sudija Višeg suda, čija ćerka je nova advokatica Dejana Nikolića – Kantara.

- Iako su svi zaposleni pristali na poligraf, upravo je ona , kao i njena ćerka odbila da ide na poligraf. U okviru istrage obavljen je i pretres njihovih stanova, ali predmet nije pronađen. Svima je u sudu neprijatno zbog ovog skandala  – kaže za "Novosti" izvor istrage.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) u svom saopštenju ukazuje da postoje problemi sa papirologijom u izuzetno važnom slučaju, a reč je o veštačenju nalaza o zdravstvenom stanju optuženog, koje redovno izdaje lokalni zdravstveni centar, a koji potom služe zatvorskim vlastima Vranja da ne dovode Nikolića na ročišta.

- Upravnik zatvora u Vranju odlučuje da li će dovesti optuženog ili ne. Uočeno je, kada se dobije informacija od suda da neće biti održano ročište, da se onda dovodi optuženi, dok u slučajevima u kojima postoji samo preporuka iz zdravstvenog centra da npr. ne koristi previše protezu, ili da se manje kreće, da se to koristi arbitrarnom odlukom upravnika zatvora da optuženog ne dovede – navodi su u saopštenju.

Osnovno javno tužilaštvo vodi istragi oko nestalog predmeta iz Višeg suda, policija traga za predmetom, a broj odloženih ročišta u nekoliko sporova koji se vode protiv lokalnog kontraverznog biznismena  rastu. Očekuje se najavljeni nadzor Ministarstva pravde koje je najavljeno nakon što se saznalo da je predmet nestao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)