UHAPŠEN ZVICEROV SARADNIK: “Pao” u Rusiji po nemačkoj poternici

Novosti online

21. 08. 2023. u 20:00

DRŽAVLjANIN Holandije Ramazan Keskin, osumnjičen za veze sa crnogorskim "kavačkim" klanom i pranje novca za tu kriminalnu grupu, uhapšen je u Sankt Peterburgu, preneli su ruski mediji.

УХАПШЕН ЗВИЦЕРОВ САРАДНИК: “Пао” у Русији по немачкој потерници

Foto: MUP

Kako prenosi sajt "dp.ru", Keskin je osumnjičen za stvaranje međunarodne kriminalne organizacije i za njim je bila raspisana poternica na zahtev Nemačke. Predstavnici suda u Sankt Peterburgu rekli su da nemačke vlasti navodnog šefa kriminalne grupe optužuju za pranje novca za razne kartele, među kojima je i crnogorski kavački klan.

- Za svoj rad, Keskinovi saučesnici dobijali su od 4 do 6,5 posto iznosa transfera. Većina zločina počinjena je u Holandiji. Odatle je novac iznošen u gotovini ili preko Nemačke slat transferom u Tursku, Rusiju, Kolumbiju, Paragvaj i druge zemlje - prenosi ovaj portal.

Portal "47news.ru" donosi da je Keskin povezan sa "kavčanina", organizacijom na čijem je čelu Radoje Zvicer. Ističe se kako je Zvicer napadnut u Kijevu 2020. godine, a pričalo se da je na njega pokušan atentat u Panami prošle godine, prenio je taj portal. Ističe se i da trenutno nije poznato gde se nalazi Zvicer.

Prema podacima agencija za sprovođenje zakona u Nemačkoj, od 2017. godine do 2020. godine Keskinovi saučesnici su oprali više od 12 miliona evra, prenosi sajt "dp.ru".

Advokati tražili da bude pušten uz kauciju

U Nemačkoj je raspisan evropski nalog za hapšenje. Keskin, koji je i turski državljanin, uhapšen je na železničkoj stanici u Sankt Peterburgu. Keskinovi advokati tražili su da bude pušten uz kauciju od milion rubalja. Oni su tvrdili da radnje opisane u zahtevu za ekstradiciju ne potpadaju pod neko krivično delo predviđeno Krivičnim zakonikom Ruske Federacije. Pritvor je određen do sredine novembra, dok se ne reši pitanje ekstradicije.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima