ZABRANJENO IM DA MEĐUSOBNO KOKUNICIRAJU: Saslušane osumnjičene za napuštanje deteta u Bečeju

Lj.P.

21. 08. 2023. u 21:25

SUDIJA za prethodni postupak Osnovnog suda u Bečeju nije odredio pritvor M.L. (60) starateljki 14-godišnjeg dečaka koji je u subotu, 19. avgusta nastradao posle pada sa prozora sa trećeg sprata zgrade u Dositejevoj 18 u Bečeju.

ЗАБРАЊЕНО ИМ ДА МЕЂУСОБНО КОКУНИЦИРАЈУ: Саслушане осумњичене за напуштање детета у Бечеју

FOTO: Lj.P.

Sa slobode se brane i Z.K.(56) koju je starateljka angažovala da brine o detetu dok je ona na odmoru, kao i njena rođaka Lj.P. (49), državljanka Bosne i Hercegovine, sa hrvatskim pasošem.Sve tri se sumnjiče da su počinile krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

One su prethodno saslušane u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu koje je sudu predložilo da im odredi pritvor, ali sudija za prethodni postupak, taj predlog odbio.

Njima je, kako nam je večeras rečeno u Osnovnom sudu u Bečeju, izrečena mera zabrane međusobnog komuniciranja, kao i sa svedocima koji tek treba da budu saslušani.

Nesreća se, podsećamo, dogodila u subotu, 19. Avgusta, kada je četranestogodišnji dečak sa posebnim potrebama, pod još nerasvljenim okolnostima pao sa trećeg sprata. U trenutkune nesreće, dečak je bio sam u stanu, a Z.K. koju je njegova starateljka angažovala da brine o njemu dok je ona na putu, i Lj.P. su bile otišle do prodavnice.

Resorni Pokrajinski sekereterijat je po saznanju za nesreću obavio vanredni inspekcijski nadzor, i prema prvim rezultatima, utvrđeno je da je bilo propusta u radu Centra za socijalni rad u Novom Bečeju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom