OŠTETILE FIRMU ZA VIŠE OD TRI MILIONA: Uhapšene dve osobe zbog zloupotrebe položaja

Novosti online

29. 08. 2023. u 13:28

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Kraljevu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i oštetile firmu "Keš ček" DOO Beograd za skoro 3,2 miliona dinara.

ОШТЕТИЛЕ ФИРМУ ЗА ВИШЕ ОД ТРИ МИЛИОНА: Ухапшене две особе због злоупотребе положаја

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Profimedia/Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uhapšene su J. M. (36), bivše odgovorno lice u privrednom subjektu "Keš ček" i V. N. (30), zaposlena u ogranku tog privrednog subjekta u Aranđelovcu, koja se tereti za pomaganje u ovom krivičnom delu.

Sumnja se da je J. M., u periodu od juna do decembra 2022. godine, V. N. izdavala usmene naloge da sačinjava fiktivne ugovore o zajmu sa zalogom bez sredstava obezbeđenja zaloga, kao i da vrši uplate na njene privatne tekuće račune kako bi taj novac navodno koristila za rad centrale privrednog subjekta i ogranaka na terenu i da vrši produženje zaloga klijenata.

Na taj način, kako se sumnja, na privatne tekuće račune J. M. uplaćeno je 2.494.800 dinara, dok je V. N. zadržala 686.880 dinara, a privredni subjekt "Keš ček" osumnjičene su oštetile za ukupan iznos od 3.181.680 dinara.

BONUS VIDEO: BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE - Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)