MUP SE OGLASIO O VELIKOJ AKCIJI U BEOGRADU: Traga se za jednom osobom - Evo za šta se terete uhapšeni službenici

Novosti onlajn

11. 09. 2023. u 11:20

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su šest osoba zbog postojanja sumnje da su izvršile više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i na taj način oštetile državni budžet za oko 124,1 milion dinara.

МУП СЕ ОГЛАСИО О ВЕЛИКОЈ АКЦИЈИ У БЕОГРАДУ: Трага се за једном особом - Ево за шта се терете ухапшени службеници

Z. Grumić

Uhapšeni su zaposleni u Ministarstvu finansija Poreskoj upravi Filijala Voždovac Lj. Š. (1959), D. S. (1975), A. B. (1972), kao i A. P. (1965), T. V. (1959) i D. S. (1965) zaposleni u Poreskoj upravi Filijala Zemun.

Sumnja se da su Lj. Š., D. S., A. B. i jedna osoba za kojom se traga, kao i T. V. i D. S., od januara 2021. do januara ove godine, unošenjem lažnih podataka u Zapisnike o kontroli osam preduzeća omogućili da se tim preduzećima isplati povraćaj PDV-a.

A. P., inače rukovodilac jednog odeljenja zemunske filijale Poreske uprave je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinjavala D. S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Razbijena kriminalna grupa u Kraljevu i Loznici, krali kola po celoj Evropi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!