CARINICI SPREČILI ŠVERCERE: Krijumčarili 4.500 litara nafte, kažnjeni sa skoro milion dinara

S. M. J.

03. 10. 2023. u 19:11

CARINSKI službenici u Luci Prahovo kod Negotina u saradnji sa policijom sprečili su krijumčarenje oko 4.500 litara nafte.

ЦАРИНИЦИ СПРЕЧИЛИ ШВЕРЦЕРЕ: Кријумчарили 4.500 литара нафте, кажњени са скоро милион динара

Foto: Uprava carina

Tokom kontrole jednog stranog broda u Luci Prahovo u tankovima za pogonsko gorivo carinski službenici i policija otkrili su oko 4.500 litara nafte, koja nije bila evidentirana u dokumentaciji.

Prekršaj je otkriven 2. oktobra prilikom izlaznog pregleda broda, kada je upoređivanjem podataka iz brodske dokumentacije i merenjem stvarne količine goriva zatečenog u tankovima, utvrđeno da postoji tzv. ''višak'' od gotovo 4.500 litara.

Prekršiocima je, odlukom suda, naloženo da plate protivvrednost neprijavljene nafte, što uz obračun neplaćenih uvoznih dažbina i novčanu kaznu iznosi gotovo 900.000 dinara, koji će biti uplaćeni u budžet Republike Srbije, navode u Upravi carina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost