OŠTETILI BUDŽET ZA 2,1 MILIJARDU DINARA: Sačinjavali lažnu dokumentaciju za uvoz polovnih vozila

N.B.

04. 10. 2023. u 11:42

PO nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK i Sektorom poreske policije danas su na teritoriji Novog Sada i Subotice uhapšene 22 osobe i to: R. Š., S. K., Z. K., A. K., S. V. K., T. K., Ž. A., M. M., S. V., J. V., A. V., N. N., D. R., M. G., M. S., A. H., D. T., M. E., S. Đ., A. F., V. M. i M. B. P., zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela , poreska utaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

ОШТЕТИЛИ БУЏЕТ ЗА 2,1  МИЛИЈАРДУ ДИНАРА: Сачињавали лажну документацију за увоз половних возила

Foto N. Skenderija

- Osumnjičeni R. Š. je organizovao ovu kriminalnu grupu pod čijom kontrolom je poslovalo sedam privrednih subjekata u inostranstvu i sedam privrednih subjekata u Srbiji. Ova organizovana kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila. Reč je računima umanjene vrednosti polovnih motornih vozila i neistinitim EUR-1 obrascima. U periodu od 1. februara 2019. do danas (3. oktobra) uvezeno je 39.078 polovnih motornih vozila. Time je budžet Republike Srbije oštećen za više od 2,1 milijardu dinara - navodi se u saopštenju JTOK.

Na ime tako sačinjene lažne poslovne dokumentacije ova organizovana kriminalna grupa je, kako se tvrdi, pribavila protivpravnu imovinsku korist od 1.179.300 evra, a špediteri 2.735.460 evra.

Pretresanje prostorija je u toku. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti saslušani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!