ODREĐEN PRITVOR LEKARIMA I APOTEKARIMA: Petoro uhapšenih ostaje iza rešetaka

S. J. M.

20. 10. 2023. u 11:54

UHAPŠENIMA na teritoriji Sremske Mitrovice i Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, određen je pritvor.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ЛЕКАРИМА И АПОТЕКАРИМА: Петоро ухапшених остаје иза решетака

Foto: Profimedia/Ilustracija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 19. 10. 2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Z. S., O. Š., M. J., S. Z. i S. Z. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima Z. S., O. Š., M. J., S. Z. i S. Z. određen iz zakonskih razloga, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Okrivljenima Z. S. i O. Š. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Okrivljenoj M. J. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica, a okrivljenima S. Z. i S. Z. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, osumnjičeni se terete da su organizovali dve kriminalne grupe, jednu čiji su pripadnici bili zaposleni u Domu zdravlja "Donja Gušterica", Kosovo i Metohija, i drugu, čiji su pripadnici bili odgovorna lica u apotekama na teritoriji centralne Srbije i Vojvodine.

BONUS VIDEO: AKCIJA ARMAGEDON, UHAPŠENI PEDOFILI: Mamili decu preko Fejsbuka i Instagrama, zaplenjeni računari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)