PRAVILI LAŽNE PASOŠE: Uhapšena šestočlana grupa osumnjičena za falsifikovanje

Tanjug

25. 10. 2023. u 18:18

PRIPADNICI policije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe iz Priboja, Užica, Kovina, Šapca i Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje isprave.

ПРАВИЛИ ЛАЖНЕ ПАСОШЕ: Ухапшена шесточлана група осумњичена за фалсификовање

Foto MUP

Kako je saopštio MUP, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističe policije, uhapsili su P. S. (1963), Š. N.(1981), M. V. (1971), B. Ž.(1987), N. D. (1962) i P. M. (1994).

Oni se sumnjiče da su od juna 2022. godine do danas, u ilegalnim štamparijama izrađivali falsifikovana lična dokumenata zemalja Evropske unije, kao i vozačke dozvole Južnoafričke Republike i dalje ih prodavali po ceni od 1.200 do 2.500 evra, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od milion i po dinara.

Policija je tokom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste pripadnici ove organizovane kriminalne grupe pronašla više komada falsifikovanih ličnih dokumenata, diploma, uverenja kao i ilegalnu štampariju za izradu falsifikovanih dokumenata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024