UHAPŠENA DVOJICA ALBANSKIH DRŽAVLJANA: Zaplenjena droga - akcija policije u Vrčinu i Preševu (FOTO)

Novosti online

10. 11. 2023. u 12:19

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP-a, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, zaplenili su oko kilogram heroina i 50 grama kokaina i uhapsili albanske državljane E. S. (1995) i L. B. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

УХАПШЕНА ДВОЈИЦА АЛБАНСКИХ ДРЖАВЉАНА: Заплењена дрога - акција полиције у Врчину и Прешеву (ФОТО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Takođe, protiv još tri osobe za kojima policija intenzivno traga podnete su krivične prijave za ista krivična dela.

Policija je uhapsila E. S. na naplatnoj rampi Vrčin, dok je L. B . uhapšen u Preševu i kod njih su pronađeni i zaplenjeni ovi narkotici.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe organizovali, transportovali i prodavali opojnu drogu kokain i heroin.

U prethodnom periodu uhapšena su četiri pripadnika ove organizovane grupe G. M., R. M., S. H. i M. S. koji se terete za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. U ovoj akciji je zaplenjeno pet kilograma marihuane, 300 grama kokaina, 1,4 kilograma amfetamina, 6,5 kilograma smese lidokain-paracetamol, dve puške, dva pištolja, samostrel, optički nišan, tri okvira za automatsku pušku, više stotina komada municije različitog kalibra, pet uređaja za praćenje, dok je oduzeto više putničkih motornih vozila.

Osumnjičenima E. S. i L. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024