BRAČNI PAR TERETE ZA POKUŠAJ TEŠKOG UBISTVA: Saslušani osumnjičeni za bacanje bombi u dvorište Lazara i Milice Kosmajac

S. J. M.

18. 11. 2023. u 16:42

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Dušan K. (57) i državljanka Australije Džesi Vi R.T. (39).

БРАЧНИ ПАР ТЕРЕТЕ ЗА ПОКУШАЈ ТЕШКОГ УБИСТВА: Саслушани осумњичени за бацање бомби у двориште Лазара и Милице Космајац

Foto: N. S./Arhiva "Novosti"

Oni se sumnjiče za dogovaranje, planiranje i organizovanje ubistva iz bezobzirne osvete oštećenih Lazara Kosmajca i Milice Kosmajac, kojima su 7. i 15. novembra u dvorišta porodičnih kuća na Zvezdari bacili ručne bombe. Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, s tim što Dušan K. nije želeo da iznosi odbranu, dok je Džesi Vi odbranu iznela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Dušku K. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Džesi Vi zbog opasnosti od bekstva.

Njima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavljaju krivična dela priprema teškog ubistva, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da su Dušan K. i Džesi Vi planirali i organizovali ubistvo Lazara i Milice Kosmajac, pa su pribavili tri ručne bombe. Dušan K. je 7. novembra u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala. Sledećeg dana je u dvorište porodične kuće prvog komšije Kosmajaca, oštećenog S.N., bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima i to S.N, koji se u to vreme nalazio i kući.

Zatim je Dušan K, kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće Milice Kosmajac aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala.

Osumnjičena Džesi-Vi R.T. mu je sa umišljajem pomagala u izvršenju krivičnih dela, tako što je čuvala stražu, obezbeđivala vozilo i čekala Dušana K.

Policijski službenici su u vozilu Dušana K. pronašli svesku u koju je on zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom izvršenje krivičnih dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)