U NIŠU UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG KORUPCIJE: Iznajmio tuđe skladište i uzeo pare

Z.U.

26. 01. 2024. u 14:09

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su G. N. (61), odgovorno lice firme „MGF investicije“ DOO Niš, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

У НИШУ УХАПШЕН МУШКАРАЦ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ: Изнајмио туђе складиште и узео паре

D.N.

Sumnja se da je on, od 2018. do 2023. godine, lažno prikazao da su skladišta, tj. podzemni rezervoari, u jednom selu u okolini Niša, u vlasništvu preduzeća u kojem je bio zaposlen, a potom sa jednom firmom iz Beograda zaključio Ugovor o skladištenju i logističkim uslugama , za čije potrebe je uskladištio naftne derivate.

G. N. je, kako se sumnja, na osnovu ispostavljenih faktura za ugovorene mesečne rente, stekao protivpravnu imovinsku korist od 8.731.213 dinara i za isti iznos oštetio jedno privredno društvo iz Niša koje je u stečaju, a koje je stvarni vlasnik skladišta i podzemnih rezervoara, kao i parcela na kojima se nalaze.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije