BRAČNI PAR UCENJIVAO I IZNUĐIVAO NOVAC: Na meti supružnika fudbalska škola "Zmaj" u Zemunu

J.D.Lj.

28. 01. 2024. u 10:35

NAKON sprovedene istrage koju je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odradili u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - Direkcijom policije Policijskom upravom za grad Beograd,odnosno Drugim odeljenjem Uprave kriminalističke policije saslušani su supružnici J.N.(30) i J.T. (27), zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili iznudu i ucenu.

БРАЧНИ ПАР УЦЕЊИВАО И ИЗНУЂИВАО НОВАЦ: На мети супружника фудбалска школа Змај у Земуну

D.N.

Oni su krivična dela izvršili na taj način što su u prethodnom periodu oštećenom L.L. (29) i njegovoj supruzi L.Z. (29) upućivali pretnje po život i telo te oštećenog ucenjivali da će kompromitujući snimak na kom se on nalazi, poslati članovima njegove porodice, poslovnim saradnicima i roditeljima dece čiji je trener u fudbalskoj školi „Zmaj“ u Zemunu. 

Na ovaj način osumnjičeni su od L.L. iznudili neutvrđeni novčani iznos, nov mobilni telefon koji je oštećeni predao osumnjičenoj odmah pošto je, na njihov nagovor, zaključio ugovor sa MTS-om, predaju kartice tekućeg računa sa kog su podigli gotov novac u iznosu od 45.000 dinara, a zatim su mu ponovo upućivali pretnje i ucene da će pored kompromitujućeg snimka na kom se on nalazi objaviti i snimak njegove sestre, te su zahtevali da im preda novac u iznosu od 200.000 dinara kako to ne bi učinili. 

Osumnjičeni je saslušan i zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, s obzirom da je prilikom pretresa stana u Zemunu, u kom osumnjičeni stanuju, pronađena jedna ručna bomba.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da prema osumnjičenima odredi pritvor, te je pritvor u trajanju od 30 dana određen u odnosu na osumnjičenog s obzirom da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponovo učiniti krivično delo, dok je u odnosu na osumnjičenu doneo rešenje kojim joj se zabranjuje prilaženje, sastajanje i komunikacije sa određenim licima, saopšteno je iz Tužilaštva. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024