NAPALI POLICAJCA DOK JE POKUŠAVAO DA ZAŠTITI ŽRTVE: Oglasio se MUP o slučaju u Vuka Vrčevića

J.D.Lj.

11. 02. 2024. u 16:14

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova povodom pojedinih medijskih navoda o postupanju policije na Paliluli, u Ulici Vuka Vrčevića, ističe da su juče pripadnici policije, u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, potraživali lica na adresama stanovanja koja se sumnjiče da su prethodno uznemiravala više mlađih osoba na autobuskom stajalištu, a odmah potom napali i povredili policijskog službenika.

НАПАЛИ ПОЛИЦАЈЦА ДОК ЈЕ ПОКУШАВАО ДА ЗАШТИТИ ЖРТВЕ: Огласио се МУП о случају у Вука Врчевића

Foto N. Skenderija

Najpre je, kako se navodi u policijskom saopštenju, tridesetogodišnji policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd juče oko 15.45 časova u Bulevaru Despota Stefana napadnut prilikom vršenja službene dužnosti, u trenutku kada je uočio da tri osobe maltretiraju više mlađih lica.

U nameri da odbrani mlađa lica i zaštiti ih od nasilnika, primenio je policijska ovlašćenja, legitimisao se službenom legitimacijom, nakon čega su mu tri osobe uputile uvrede, a zatim je jedan od njih ciglom pogodio policijskog službenika u glavu, dok ga je drugi udario zatvorenom šakom, takođe u predelu glave.

Povređeni policijski službenik je od strane Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Policija je ubrzo identifikovala izvršioce i utvrdila da se radi o licima koja žive u nehigijenskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića, kao i da se radi o licima koja su od ranije poznata kao izvršioci više krivičnih dela sa elementima nasilja.

Takođe, za dvoje od njih bila je raspisana i potraga zbog postojanja osnova sumnje da su i u prethodnom periodu izvršili slična krivična dela.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno radi na pronalasku ovih lica. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije kojima obmanjuju javnost, već da sve prethodno provere preko zvaničnih institucija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu