MALOLETNICI SVAKODNEVNO ČINE KRIVIČNA DELA: U poslednjem incidentu kod Plavog mosta trojica dečaka umalo da završe kobno

J.D.Lj.

11. 02. 2024. u 17:22

DVA dečaka od 14 i 15 i jedan mladić od 19 godina zadobili su povrede u tuči koja se sinoć dogodila kod Plavog mosta.

МАЛОЛЕТНИЦИ СВАКОДНЕВНО ЧИНЕ КРИВИЧНА ДЕЛА: У последњем инциденту код Плавог моста тројица дечака умало да заврше кобно

Foto: Shutterstock/Ilustracija

P.A. (14) najteže je povređen. On je u tuči zadobio nagnječenje mozga, šest ubodnih rana u predelu gluteusa i dve u leđa i ima posekotinu na ruci. Dečak je i dalje u teškom stanju i nalazi se u šok sobi i na intenzivnoj je nezi u beogradskom Urgentnom centru.

Teške povrede zadobio je i dečak A.A.R.(19) koji ima povrede glave, koje je kako se sumnja, zadobio od udarca palicom. I on se i dalje nalazi u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju.

Treći dečak, F.B. (15) "prošao" je sa nešto lakšim povredama i on je prevezen u bolnicu u Tiršovoj.

Tuči je, prema prvim nezvaničnim podacima iz istrage, prethodila svađa. Onda su, oko 21,15 časova, u Ulici Vojislava Ilića, "proradili" palice i noževi.

Šta je uzrok ovog nemilog incidenta, utvrdiće istraga.

Međutim, posle teške tragedije koja se dogodila u beogradskoj osnovnoj školi u kojoj je 13-godišnji dečak usmrtio devetoro svojih školskih drugova i radnika obezbeđenja od

koje se javnost još uvek nije oporavila, gotovo svakodnevno svedoci smo da maloletnici, tako reći još deca, sve češće čine krivična dela i vrše nasilje jedni nad drugima. 

Tako, samo dan ranije pre tuče dečaka kod Plavog mosta, u centru Beograda dogodio se nesvakidašnji incident. Naime, pet devojčica, starosti od 13 do 15 godina je, 9. februara, oko 20 časova, uhvaćeno u krađi u jednoj prodavnici u centru Beograda, a jedna od njih razbila je nos i teško povredila radnika obezbeđenja, koji ima 70 godina.

Jedna od očevidaca ovog nemilog događaja, kaže da su devojčice bile "izuzetno bahate i nasilne" i tu informaciju, žena je čak podelila preko društvenih mreža:

- Oko 20 časova, pet devojčica uzrasta možda oko 13 ili 14 godina su uhvaćene u krađi u Čika Ljubinoj ulici, u centru grada - tvrdi pomenuta svedokinja. - Čovek iz obezbeđenja je primetio da kradu stvari i opomenuo ih je. Međutim, one su onda počele da ruše sve u radnji. Jedna od devojčica je razbila nos radniku obezbeđenja i kako se moglo čuti od radnice iz prodavnice, ogulila mu je skroz kožu sa nosa. Nakon izlaska iz radnje, jedna od devojcica je uzela staklenu flašu i razbila o staklo izloga.

Policija je došla po pozivu 15 -ak minuta posle incidenta, a devojčica koja je prebila radnika obezbeđenja je pobegla.

Ispostavilo se da su ona i još jedna drugarica, bile najnasilnije, dok su se ostale tri uglavnom, vrzmale okolo i po izlasku iz radnje, pokušavale da se sakriju od policije.

Kad je policija završila sa uviđajem i otišla iz prodavnice, te tri devojčice su se vratile nazad, ali su ubrzo pronađene u Knez Mihajlovoj i privedene. da li su u ruke policije "pale" i glavna akterka krađe i njena saradnica, još uvek je nepoznanica.

Ipak, ono što je najstrašnije je da je nekoliko prolaznika videlo šta se sve dešavalo, ali da niko od njih - nije reagovao.

ZAKON

Advokat Krsto Bobot objašnjava da propisi u Srbiji razlikuju mlađe i starije maloletnike:

- Mlađi su oni stariji od četrnaest, a stariji od šesnaest godina. Mlađima se mogu izreći vaspitne mere (ukor sudije, odlazak na terapiju u zdravstvenim ustanovama i savetovalištima ili pojačan nadzor koji vrši roditelj, staratelj ili socijalna služba) i on se može uputiti i u vaspitno-popravni dom. Starijim maloletnicima se pak, može izreći i kazna maloletničkog zatvora. Međutim, svi oni koji imaju ispod 14 godina, a počine bilo koje delo - ne podležu krivičnoj odgovornosti. Međutim, ovim problemom svakako, osim pravnika, najpre treba da se pozabave porodica, škola, psiholozi, sociolozi, celokupno društvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu