KAKVA SUDBINA ČEKA DEČAKA KOJI JE POBIO JAGANJCE? Ovo su mogući scenariji - U porodicu se svakako neće vratiti

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

14. 03. 2024. u 11:04

DEČAK M. Ž. (13) iz vršačkog sela Markovac, koji se nalazi na psihijatrijskom posmatranju nakon što je u ponedeljak udarcima sekirom po glavi brutalno ubio 12 jaganjaca, neće biti vraćen u svoju primarnu porodicu, nezvanično saznaju „Novosti“.

КАКВА СУДБИНА ЧЕКА ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ПОБИО ЈАГАЊЦЕ? Ово су могући сценарији - У породицу се свакако неће вратити

Foto: J.J.Baljak/Privatna arhiva

Naš izvor kaže da će on ostati u Kliničkom centru Vojvodine od dve do pet nedelja, nakon čega će biti odlučeno kakva ga sudbina dalje čeka.

- Lekari će u tom periodu sa njim obaviti brojne razgovore i stručne analize. Na osnovu rezultata svih tih ispitivanja odlučiće da li će dečak biti usmeren na stacionarno lečenje u psihijatriji u Vršcu ili u Kovinu. Postoji mogućnost i da bude smešten u hraniteljsku porodicu. Kući se svakako neće vraćati – kaže dobro obavešteni izvor „Novosti“.

Uprkos ovako gnusnom činu, stručnjaci kažu da postoji šansa da dečak bude izlečen i „vraćen“ u normalno društvo.

- Teorijska šansa za njegov oporavak postoji. To, pre svega, zavisi od njegovih mentalnih kapaciteta, a onda i od uslova socijalne sredine i preduzetih adekvatnih mera – smatra Rosa Drmonjić, savetnica za porodicu.

Foto: J.J.Baljak

Podsetimo, M. Ž. je u ponedeljak po podne pobio sve jaganjce seoskog farmera Predraga Tadića, u čijem domaćinstvu su dečak i njegova socijalno ugrožena porodica živeli poslednje dve godine. Pojedini meštani tvrde da je to uradio iz revolta, jer je morao svakodnevno da ih čuva.

BONUS VIDEO:

MASAKR KOD VRŠCA: Dečak (13) sekirom ubio 12 jaganjaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima