VOZIO PIJAN, PA USMRTIO PEŠAKA: Podignuta optužnica protiv bahatog vozača

J.D.Lj.

12. 04. 2024. u 12:11

VIŠE javno tužilaštvo u Pančevu je danas podiglo optužnicu protiv R. G. (32) iz Alibunara, zbog sumnje da se 7. januara 2022. godine oko 1.00 čas, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time ugrozio javni saobraćaj, da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je poginuo pešak I. J. (31) iz Jakova u Opštoj bolnici u Pančevu.

ВОЗИО ПИЈАН, ПА УСМРТИО ПЕШАКА: Подигнута оптужница против бахатог возача

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni u stanju običnog pijanstva teškog stepena, sa 3,33 promila alkohola u organizmu, upravljao putničkim vozilom marke „BMV“ tip „320 D Eletta“ na državnom putu 2b reda nedozvoljenom i neprilagođenom brzinom, u noćnim uslovima vožnje kroz naseljeno mesto, u vreme kada je zbog praznika na toj deonici puta bilo više osoba oko i na kolovozu. Tako je u Žarka Zrenjanina, kod kućnog broja 167, udario u pešaka koji je pao na kolovoz.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da sud okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, oduzme mu putničko vozilo kojim je upravljao, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?