MAJKA TROVALA ĆERKICU (4) LEKOVIMA ZA SMIRENJE: Detetu davala sedative u bolnici, devojčici teško narušeno zdravlje

J.D.Lj.

23. 04. 2024. u 13:53

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M. R. (43), majke koja se sumnjiči da je izvršila krivično delo nasilje u porodici, odnosno nad maloletnom ćerkicom.

МАЈКА ТРОВАЛА ЋЕРКИЦУ (4) ЛЕКОВИМА ЗА СМИРЕЊЕ: Детету давала седативе у болници, девојчици тешко нарушено здравље

Foto Shutterstock

Ona je, tvrdi Tužilaštvo, u periodu od početka ove godine do 8. marta, u stanju uračunljivosti, ugrozila telesni integritet člana svoje porodice i to maloletnog deteta, tako što je najpre u Smederevu, odakle je, a zatim i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „dr Vukan Čupić“, rastvarala u tečnost sedative iz grupe benzodijazepina, koji imaju adiktivno dejstvo, te ih je davala maloletnoj ćerkici da pije, a bez propisane terapije, pritom ne mareći za posledice po zdravlje maloletne oštećene.

Ovakvo ponašanje okrivljene uzrokovalo je teško narušenje zdravlja deteta, koje se manifestovalo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, celog tela i pojačanog lučenja pljuvačke.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da M. R. produži pritvor u kom se nalazi od 8. marta, kada je lišena slobode, a s obzirom na to da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vreme kada je pritvor i određen.

Krivičnim zakonikom propisano je da će onaj ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje maloletnog člana svoje porodice, biti kažnjen kaznom zatvora od dve do 10 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)