"NOVOSTI" SAZNAJU: Akcija "Belvedere" - uhapšeno devet osoba, zaplenjeno 150 kilograma droge

Z. Uskoković

07. 05. 2024. u 10:00

PRIPADNICI Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK) i uz asistenciju Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), uhapsili su devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu i zaplenili više od 150 kilograma raznih narkotika, najviše amfetamina.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Акција Белведере - ухапшено девет особа, заплењено 150 килограма дроге

Foto N. Skenderija

U akciji kodnog naziva "Belvedere" učestvovale su i policije Austrije i Češke, a u Pragu je uhapšen deseti osumnjičeni pripadnik ove kriminalne grupe.

Pretresano je 12 lokacija i to na teritoriji Beograda, Novog Sada, Niša, Leskovca i Sremske Mitrovice.  

Pronađeno je i zaplenjeno 142 kilograma amfetamina, šest kilograma marihuane, 2 litra amfetaminskog ulja, dva litra kiseline, dve vagice za precizno merenje, dve vakuum prese, dva pištolja, oko 50.000 evra, a privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.

Akcija " Belvedere" traje već neko vreme i u ranijem periodu zaplenjeno je 26 kilograma amfetamina i oko 10.000 tableta sintetičke droge MDMA. Jedna osoba je odranije u pritvoru u Bosni i Hercegovini.

Devetoro pripadnika ove OKG privedeno je u JTOK i saslušano, posle čega im je na predlog tužilaštva određen jednomesečni pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku