OTAC IMA TEŠKE POVREDE JEDNJAKA I ŽELUCA: Muškarac i njegov sin, otrovani kiselinom, na intenzivnoj nezi

Novosti online

04. 07. 2023. u 15:58

U OPŠTU bolnicu u Pirotu oko ponoći primljeni su otac (28) i dvogodišnje dete, zbog, kako se sumnja, trovanja kiselinom.

ОТАЦ ИМА ТЕШКЕ ПОВРЕДЕ ЈЕДЊАКА И ЖЕЛУЦА: Мушкарац и његов син, отровани киселином, на интензивној нези

Foto: J. Ćosin

- Pacijent M. J. (28) hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Klinike za endokrinologiju UKC Niš. Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali se zbog stepena i vrsta povreda smatra da je u životno ugrožavajućem stanju - kažu za Telegraf.

Njegov dvogodišnji sin smešten je u intenzivnoj nezi Klinike za pedijatriju UKC Niš, gde čitav tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje. Trenutno je vitalno stabilnih parametara i data je kompletna terapija po protokolu. Zbog specifičnosti povreda-opekotina i korozivnih promena kože lica i usta, lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja.

U pirotskoj policiji su potvrdili da se dogodilo trovanje oca i dvogodišnjeg deteta.

- Ono što za sada možemo da kažemo je da radimo na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se to zbilo - rekao je portparol pirotske policije Marko Potić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)