GRAD KIKINDA UZ PORODICU JURAČIĆ: Supruga Radovana Juračića koji je stradao u Grčkoj dobiće pomoć za transport tela u našu zemlju

R. Š.

15. 07. 2023. u 13:08

Porodica Radovana Juračića (44) koji je, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, izgubio život u Grčkoj, a čije telo tek treba da se dopremi u Srbiju, u ovoj velikoj nevolji nije ostavljena sama. Pomoć će dobiti od Grada Kikinde.

ГРАД КИКИНДА УЗ ПОРОДИЦУ ЈУРАЧИЋ: Супруга Радована Јурачића који је страдао у Грчкој добиће помоћ за транспорт тела у нашу земљу

foto: Privatna arhiva

Kako smo juče objavili, supruga Dragana, kao ni najbliža rodbina, nemaju dovoljno novca za transport Radovanovog tela do Srbije i Kikinde, jer su troškovi veoma visoki, ali će pomoć dobiti od lokalne samouprave.

- Juče su me zvali iz gradskih službi i u ponedeljak ću razgovarati sa gradskim čelnicima i tada ću tačno znato na koji način će mi grad pomoći. Veoma sam zahvalna Gradu Kikindi na iskazanoj brizi, jer su troškovi visoki, pošto su se dugo čekali rezultati DNK analize, da bi se utvrdio identitet tela koje je isplivalo iz mora – objašanjava Dragana Juračić (32), Radovanova supruga kojoj se, kao i njihovoj deci, život iz korena neočekivano preokrenuo.

Foto: R. Šegrt

Gradska kuća Kikinda

Podsećamo, da se svaki trag Radovanu Juračiću izgubio 29. maja na brodu kojim je od Atine krenuo kod kuma na ostvro Kos, gde je trebalo da pronađe sezonski posao. On i Dragana telefonom su pričali to veče, kada je Radovan već buo na brodu, ali se ujutro, kada je trebalo da stigne ne Kos, nije javio, iako je obećao. Budući da Radovan nije prvi put zbog posla otišao u inostranstvo i da se u takvim prilikama uvek uredno javljao porodici, za Draganu je to već bio alarm da se, možda, desilo nešto nepredviđeno. Pošto se ceo dan nije javljao na telefon, ona je odmah počela potragu za njim. Od tada su Radovana tražili grčka i naša policija, Interpol, brojni građani Srbije koji su u Grčkoj, ali je sve bilo uzalud. Sve do pre mesec dana dok telo muškarca nije nađeno kod ostrva Serifos. Iako se sumnjalo da bi to mogao da bude nestali Kikinđanin, morala je da se uradi DNK analiza kako bi se dobila pouzdana potvrda. Genetski materijal uzet je od Radovanove majke, koja živi u Kikindi, a upoređivanje je potvrdilo da se Radovan Juračić utopio u moru. Tek pre ti dana porodica je zvanično obaveštena o tome.

- Istraga još nije zatvorena, jer se na zna šta se tačno dogodilo na brodu. Radovan sigurno nije sebi oduzeo život, u to sam sigurna i nema naznaka za tako nešto. A kako je stradao je misterija. Sada moramo da preuzemmo telo, dopremimo ga u Kikindu i sahranimo da bar znamo gde mu je grob – priča Dragana Juračić, koja je sa Radovanom stekla sina od 11 i ćerku od pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)