SA SINOM SE USELILA U NAPUŠTENI OBJEKAT: Leskovčanka teško povređena u vatrenoj stihiji, komšije je gasile baštenskim crevom

Игор Митић
Igor Mitić

17. 10. 2023. u 23:02

LESKOVČANKU Slavicu S., staru oko 60 godina, komšije su gasile baštenskim crevom kada je u kući, u koju se, kako kažu, bespravno uselila, izbio požar.

СА СИНОМ СЕ УСЕЛИЛА У НАПУШТЕНИ ОБЈЕКАТ: Лесковчанка тешко повређена у ватреној стихији, комшије је гасиле баштенским цревом

foto: I.Mitić

Oni su je primetili dok je izlazila iz kuće pokušavajući da ugasi vatrom zahvaćenu garderobu. Pala je u hodniku dotrajalog objekta iz koga su je, uz pomoć ćebeta, iznele komšije. Oni su u dvorištu sačekali Hitnu pomoć i vatrogasce.

Nesrećna žena je odmah prevezena u leskovačku Opštu bolnicu odakle je, posle ukazane pomoći, transportovana u niški Klinički centar. Ispostavilo se da je ova žena zadobila teške telesne povrede, a prema nezvaničnim informacijama ima čak i opekotine trećeg stepena.

- Kad sam video šta se dešava ona je već bila u plamenu. Cela je gorela. Razvuko sam crevo za vodu. Ugasili smo je, ali se vatra u kući toliko rasplamsala da ovim crevom nismo mogli da učinimo više od toga – kaže komšija koji je Slavici među prvima pritekao u pomoć.

Požar je izbio oko 19.30 časova u propaloj kući u Ulici Đuke Dinića, u leskovačkom naselju Đuke Dinića gde se ova žena, sa sinom, doselila kada je takođe zbog požara ostala bez ranijeg privremenog boravišta.

- Oni su beskućnici. Došli su tu. Uselili su se u tu napuštenu kuću kada je izgoreo objekat u kome su ranije živeli, a pre toga ih je iz kuće u blizini izbacio komšija – prokomentarisao je jedan od prolaznika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Komšije kažu da je Slavicu sin povremeno obilazio, a da se ona teže kreće i da je korisnica socijalne pomoći. Ovoj porodici su lokalna samouprava i socijalni radnici, prema rečima komšija, nudili trajno zbrinjavanje u neku od ustanova socijalne zaštite, ali da su oni to navodno odbijali.

Požar se brzo širio i zahvatio je i krov objekta, ali je srećom brzo lokalizovan, a onda i ugašen, a da nije ugrozio stambene objekte u okolini.

Nije poznato kako je došlo do izbijanja vatrene stihije. S obzirom na to da u objektu nema struje, komšije pretpostavljaju da je uzrok oborena sveća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!