TRAGEDIJA U SEPARACIJI RUDNIKA LUBNICA: Oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo

S. M. J.

03. 11. 2023. u 14:50

POGINULI su rudari D. K. (42) i Lj. B. (55) iz Zaječara. Lakše je povređen pedesettrogodišnji radnik separacije Rudnika "Lubnica" kod zaječarskog sela Grljan.

ТРАГЕДИЈА У СЕПАРАЦИЈИ РУДНИКА ЛУБНИЦА: Огласило се Основно јавно тужилаштво

Foto: SMJ

U selu Grljan kod Zaječara, na separaciji rudnika Lubnica, koji posluje u okviru JP PEU Resavica, jutros u 10 sati i 30 minuta nastradali su četrdesetdvogodišnji K. D. iz Zaječara i pedesetpetogodišnji B. Lj. iz Zaječara, dok je telesne povrede zadobio N. S. (53) iz Nikoličeva kod Zaječara.

- Po prvim saznanjima, navedeni radnici separacije su kritičnom prilikom čistili bunker od naslaga uglja, sa čijeg zida je došlo do obrušavanja materijala i propadanja radnika do dna bunkera koji je visine oko 5-6 metara - navode u Osnovnom javnom tužilaštvu Zaječar.

Na lice mesta su izašli policijski službenici, javni tužilac i republički rudarski inspektor.

- Postupanje je u toku, slede prikupljanje obaveštenja u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja - dodaju u OJT Zaječar.

Očekuje se da u Grljan stigne i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović. Ministarstvo se oglasilo jutros saopštenjem u kojem su izrazili najdublje saučešće porodicama nastradalih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima