POZNATO U KAKVOM SU STANJU PUTNICI IZ VOZA KOJI SE SINOĆ SUDARIO KOD ODŽAKA: Hospitalizovano petoro sa ozbiljnim povredama i prelomima

Novosti onlajn

18. 11. 2023. u 11:00

OD PET hospitalizovanih pacijenata koji su povređeni u sinoćnjoj železničkoj nesreći kod Odžaka jedan je sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smešten na Jedinici intezivne nege, dok su četiri pacijenta, koji su trenutno u stabilnom stanju, smešteni na Odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara, saopštila je danas Opšta bolnica u Somboru.

ПОЗНАТО У КАКВОМ СУ СТАЊУ ПУТНИЦИ ИЗ ВОЗА КОЈИ СЕ СИНОЋ СУДАРИО КОД ОЏАКА: Хоспитализовано петоро са озбиљним повредама и преломима

FOTO:S.Babović, Privatna arhiva

Kako je navedeno, u Opštoj bolnici u Somboru pregledana su 52 pacijenta, od kojih je pet pacijenata hospitalizovano.

Ostali pacijenti su, nakon pregleda i dijagnostike, vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba.

U saopštenju je navedeno da se, po saznanju o saobraćajnoj nesreći, odmah odazvao na poziv za zbrinjavanje povređenih dodatno veći broj lekara Opšte bolnice Sombor - specijalista urgentne medicine, hirurgije, radiologije, oftalmologije i otorinolaringologije, urologije i anesteziologije, kao i veliki broj medicinskih sestara i rentgen tehničara, zbog čega su svi povređeni adekvatno zbrinuti za veoma kratak period od tri sata.

Većina pacijenata u bolnicu je upućena privatnim putničkim vozilima, a tri pacijenta je dovezla Služba hitne medicinske pomoći Odžaci, koja je na licu mesta vršila trijažu povreda, navedeno je u saopštenju.

Iz Infrastrukture železnice Srbije sinoć je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da su i putnički i teretni voz saobraćali iz Novog Sada ka Bogojevu, a da je do naleta došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: Muškarac se razneo bombom na železničkoj stanici u Čačku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove