NESVAKIDAŠNJA ZAPLENA NA PRELAZU GRADINA: Carinici pretresli ranac putnici, kad su pogledali šta je unutra, svi ostali u šoku (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 02. 2024. u 15:00

CARINICI su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja vredne robe.

НЕСВАКИДАШЊА ЗАПЛЕНА НА ПРЕЛАЗУ ГРАДИНА: Цариници претресли ранац путници, кад су погледали шта је унутра, сви остали у шоку (ФОТО)

Foto: V. Ćirić

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao autobus stranih registarskih oznaka koji saobraća na redovnoj liniji Nemačka – Bugarska.

Foto: Uprava carine

 

Na pitanje carinika upućeno vozačima i putnicima da li imaju nešto da prijave, svi prisutni su odgovorili da sa sobom nose samo lični prtljag.

Tokom detaljnog pregleda koji je usledio, u rancu koji je jedna putnica nosila na leđima, carinici su zatekli pregršt neprijavljenog zlatnog nakita i to: 14 prstenova, 12 narukvica, 6 zlatnih lanaca, 3 para minđuša i jedan ukras za kosu.

Foto: Uprava carine

 

Merenjem je ustanovljeno da je reč o ukupno 384 grama teškom nakitu čija je ukupna vrednost procenjena na 1.497.600 dinara.

Foto: Uprava carine

 

Iz Carine podsećaju da su prilikom prelaska granice putnici u obavezi da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

BONUS VIDEO: HAPŠENjE ZBOG POKUŠAJA UBISTVA - Akcija policije u Beogradu, sa lisicama završila tri muškarca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku