KINEZI POVREĐENI DOK SU SE SPUŠTALI U JAMU: Novi detalji nesreće u rudniku u Boru

S. M. J.

16. 02. 2024. u 17:01

DESETORICA radnika kompanije CC3 povredila su se prilikom spuštanja u rudnik. Svi povređeni su kineski državljani. Ukazana im lekarska pomoć, nisu životno ugroženi.

КИНЕЗИ ПОВРЕЂЕНИ ДОК СУ СЕ СПУШТАЛИ У ЈАМУ: Нови детаљи несреће у руднику у Бору

Foto: S.M.Jovanović

Kineski radnici povređeni su danas oko 11 sati dok su se spuštali u rudnik. Do nesreće je došlo kada je, rudarska kibla, naglo zastala, saopštili su u ovoj kineskoj, podizvođačkoj firmi.

Kako su naveli u kompaniji,  usled naglog zastajanja kible koja se koristi za prevoz rudara došlo je do cimanja pa su se radnici povredili. Srećom, niko nije životno ugrožen.

Odmah su kolima hitne pomoći odvezeni u borsku Opštu bolnicu gde im je ukazana neophodna lekarska pomoć. Osmorica će, kažu lekari, biti zadržana u bolnici na daljem lečenju. Jedan radnik je zbog preloma pršljena transportovan u  Ortopedsku kliniku u Beograd, a drugi je sa otvorenim prelomom noge poslat za Niš.

Niko od povređenih nije životno ugrožen, ali će osmorica kineskih rudara, zbog povreda, biti zadržana na daljem lečenju u Opštoj bolnici u Boru.

-Kompanija izražava žaljenje zbog nezgode koja se dogodila a koja pokazuje da bez obzira na svu pozornost i sprovedene mere bezbednosti rudarska delatnost, nažalost, uvek sa sobom nosi rizik – ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!