ZBOG EKSPLOZIJE U STAMBENOJ ZGRADI U PARAĆINU: Stanari evakuisani, uvedena vanredna situacija u MZ „Centar 2“ (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 02. 2024. u 19:41

ZBOG eksplozije u jednom od stanova u Ulici Majora Gavrilovića 9 u Paraćinu u kojoj je jedna osoba poginula, a dve su lakše povređene, Opštinski Štab za vanredne situacije na sednici održanoj elektronski doneo je zaključak o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Paraćin - u MZ „Centar 2“.

ЗБОГ ЕКСПЛОЗИЈЕ У СТАМБЕНОЈ ЗГРАДИ У ПАРАЋИНУ: Станари евакуисани, уведена ванредна ситуација у МЗ „Центар 2“ (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu te opštine, Štab je doneo ovu odluku kako bi sve službe mogle da deluju pravovremeno i pruže pomoć u otklanjanju materijalne štete, koja je nastala na imovini, domaćinstvima i okolnoj infrastrukturi, te da neposredno rukovode i koordiniraju u postupcima za smanjenje rizika.

Više porodica evakuisanih iz same zgrade u kojoj je došlo do eksplozije, kao i iz okolnih oštećenih objekata, biće privremeno smešteno u drugim objektima, te je paraćinski Štab naložio DOO „Novica Prestiž Plus“, da obezbedi privremeni smeštaj za porodice koje ne mogu biti u svojim stanovima.

Foto: Z. Rašić

Da podsetimo, u stravičnoj eksploziji koja se dogodila danas oko 14.40 u sttanu na trećem spratu stambene zgrade, 37-godišnja Ana S. od siline eksplozije bačena je preko terase sa trećeg sprata i preminula na putu do bolnice.

Skoro svi stanovi su oštećeni tom prilikom, stanari su evakuisani, a stručnjaci će utvrditi stepen oštećenja samog objekta i da li se zgrada uopšte može osposobiti za stanovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima