DEVOJČICA (3) BOLJE, ALI U STRAHU: Posle stravične nesreće kada je automobil "pokosio" dete, stanari Zemunskih kapija veoma uznemireni

J.D.Lj.

12. 04. 2024. u 16:16

ŽITELjI Zemunskih kapija, gde se u sredu oko 20 časova, dogodila teška saobraćajna nesreća, u kojoj je vozač automobila "pokosio" devojčicu (3) i bukvalno je vukao nekoliko metara, veoma su uznemireni posle svega što se dogodilo. Tim pre, jer kako tvrde, to nije prvi put da se na istom mestu, događaju nezgode i stradaju pešaci.

ДЕВОЈЧИЦА (3) БОЉЕ, АЛИ У СТРАХУ: После стравичне несреће када је аутомобил покосио дете, станари Земунских капија веома узнемирени

Foto N. Skenderija

Devojčica je prošla sa težim povredama. U nezgodi je zadobila više povreda na licu i bradi i najmanje 10 kopči. Srećom, nije životno ugrožena i ona je danas puštena iz bolnice na kućno lečenje. Ali, svakog dana mora na previjanje i, i dalje je u velikom strahu.

Snimak nezgode na kojem se sve jasno vidi, a koji je osvanuo na društvenim mrežama, još više uznemirava sve građane.

Na njemu se vidi kako devojčica prelazi put sa bratom i roditeljima. Tada nailazi automobil za čijim volanom je jedna žena koji je iznenada udario u devojčicu i vukao je potom nekoliko metara dalje.

Vozač se zaustavio tek kada su otac i majka devojčice počeli da viču i pojurili da spasu dete i izvuku ga ispod automobila. A to je, prema prvim informacijama, bilo tek 4 do 5 metara dalje od mesta gde je vozilo udarilo dete.

APEL NADLEŽNIMA

STANARI navode da je u više navrata traženo od nadležnih da se parkić ogradi. Sada se ponovo povela inicijativa o postavljanju ležećih policajaca i saobraćajnih znakova koji bi vozačima zabranili da voze brže od 20 kilometara na sat.

- Predlažu da ulice budu jednosmerne, jer se misli da bi se bar malo rešio problem. Ali, bojim se da bi i tada, svi nastavili da se parkiraju u traci, opet je sve nepregledno i time ništa ne rešavamo. Ipak, svi smo saglasni u jednom - da nešto hitno mora da se uradi po pitanju bezbednosti na ulici, kako neka naredna nesreća ne bi bila kobna - kaže komšija.

Pošto je u blizini parkić, komšije su pritrčale da pridrže devojčicinu majku, kojoj je pozlilo i koja je u naručju držala starijeg sina. Ubrzo je neko pozvao i policiju koja je obavila uviđaj i Hitnu pomoć koja je pružila pomoć uplašenoj majci.

Stanari ovog dela Zemuna, tvrde i da se ovako nešto očekivalo, jer ulica nije adekvatno obezbeđena.

- Strahovali smo da će se ovako nešto dogoditi - kaže jedan komšija. - Većina vozača svoje automobile parkiraju na ulici, koja je dvosmerna, a sve je nepregledno. Kod mesta gde se nesreća dogodila je dečji parkić, koji je uvek pun mališana, koji su uglavnom pod budnim okom roditelja. Igraju se u parku, trče, ali dovoljan je sekund da neko istrči na ulicu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola