LAZA BOMBAŠ ZAPOČEO ŠTRAJK GLAĐU: Smatra da sudije u predmetu postupaju nezakonito

Tanjug

14. 10. 2022. u 14:45

MILAN Lazarević, poznat i kao Laza bombaš, 12. oktobra je započeo štrajk glađu u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, zbog nezadovoljstva suđenjem pred Specijalnim sudom, gde je optužen kao organizator tzv. "valjevske grupe", za niz teških krivičnih dela, saznaje Tanjug.

ЛАЗА БОМБАШ ЗАПОЧЕО ШТРАЈК ГЛАЂУ: Сматра да судије у предмету поступају незаконито

Foto: Tanjug

Lazarević se na ovaj korak odlučio jer smatra da sudije u predmetu postupaju nezakonito, te da drugačije ne može da se izbori sa tim, preneo je Tanjugu advokat Nikola Jovanović, jedan od branilaca u postupku.

Lazarević je uhapšen 5. oktobra nakon što je u toku pauze na suđenju otišao iz Specijalnog suda u Beogradu, gde mu se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i izvršio više teških krivičnih dela, među kojima i ubistva.

Sud mu je odmah nakon bekstva odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i raspisao poternicu.

Nakon hapšenja Lazarević je saslušan pred većem Višeg suda u Beogradu na okolnosti određivanja pritvora, ali se u toku sednice onesvestio i ukazana mu je hitna medicinska pomoć, nakon čega je nastavio sa objašnjenjem zbog čega je izašao u utorak sa suđenja.

Vanpretresno veće je donelo odluku da ostaje na snazi rešenje o pritvoru zbog opasnosti od bekstva koje može da traje najduže 60 dana.

Policija je pre par dana uhapsila i drugooptuženog Zorana Jeličića koji je bio u bekstvu skoro godinu i po dana, nakon što je sam sebi skinuo nanogvicu i pobegao iz kućnog pritvora.

Kako je njegov branilac advokat Nikola Jovanović rekao za Tanjug, on je na saslušanju u sudu rekao da je pobegao jer mu "nije dozvoljeno da učestvuje u suđenju" kao i da je uhapšen kada je krenuo da se preda policiji.

Obojica su uhapšena u okolini Uba.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je, kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića i Jeličića optuženi su i Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Pogledajte trenutak kad se srušio most kod Ovčar Banje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo