NASTAVAK SUĐENJA BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Pozvane porodice žrtava

Z.U.

20. 06. 2023. u 07:00

SUĐENjE kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela - sedam teških ubistava, otmice, silovanje, trgovina narkoticima i nedozvoljeno držanje oružja, biće nastavljeno danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

НАСТАВАК СУЂЕЊА БЕЛИВУКУ И МИЉКОВИЋУ: Позване породице жртава

Foto: Ataimages

Prethodno ročište održano je pre više od mesec dana, a završilo se zahtevom optuženih i njihovih advokata za izuzeće sudijskog veća, tužioca za organizovani kriminal i njegovih zamenika, predsednika Višeg suda, republičkog tužioca...

Svi ovi zahtevi, izrečeni 15. maja, odbijeni su. Predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikčević zakazala je sedam termina za održavanje ročišta u naredne tri nedelje.

Do ovakvog zahteva optuženih i advokata odbrane došlo je pošto je za sada poslednji okrivljeni saradnik Nikola Spasojević do detalja opisao sva zlodela ove grupe, kao i svoje učešće u određenim krivičnim delima. On je priznao ono za šta ga tereti optužnica, izneo detalje čak i o likvidacijama i događajima, kojih nema u tužilačkom aktu i za to dobio 15 godina robije.

Prethodno su advokati odbrane pokušali da ga zastraše pričom da će biti izručen Crnoj Gori i Grčkoj, jer je pričao i o zločinima počinjenim u ovim zemljama. Ipak, Spasojević je ostao dosledan onome što je ispričao u najvećoj sudnici Specijalnog suda.

Pre njega su svedočili okrivljeni saradnici Srđan Lalić i Bojan Hrvatin. Prvi je osuđen na 18, a drugi na 14 godina zatvora.  Posle ove trojice, prema ranijim najavama, na red je došlo svedočenje jednog oštećenog (otmica i silovanje), kao i članova porodica mladića kidnapovanih i ubijenih u kući smrti u Ritopeku.

Tokom dosadašnjeg postupka na površinu je isplivala tesna veza Belivuka i Miljkovića sa vođama "kavačkog klana", kao i činjenica da je deo ubistava odrađen po nalogu odbeglog Radoja Zvicera. Prema podacima iznetim u sudnici, ova ekipa se, pored ostalog, dovodi u vezu i sa dvostrukim ubistvima navodnih "škaljaraca" u Atini i na Krfu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)