PONOVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA (18) IZ VELIKE PLANE: Izricanje presude je sledeće nedelje

J.I.

06. 07. 2023. u 16:04

PRED Višim sudom u Smederevu iznete su završne reči na ponovljenom suđenju za ubistvo Stefana Filića (18) iz Velike Plane.

ПОНОВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО СТЕФАНА ФИЛИЋА (18) ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ: Изрицање пресуде је следеће недеље

FOTO: Privatna arhiva

Tužilaštvo traži maksimalne kazne od po 20 godina zatvora za optužene Nikolu Bojovića (23) i Mitra Pandurevića (23), dok odbrana traži oslobađajuće presude. Izricanje presude je 11. jula.

Podsetimo, optuženi su prvostepenom presudom, koju je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo, oglašeni krivim jer su „pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, lišili života Stefana Filića zadavši mu više udaraca u predelu tela i glave, svesni kakve posledice mogu nastupiti“. Bojoviće je osuđen na 18, a Pandurević na 15 godina zatvora.

Posle ukidanja ove presude, suđenje zatvoreno za javnost počelo je iznova u novembru prošle godine.

Nikola Bojović je i dalje u pritvoru, dok je Apelacioni sud u Beogradu, podsetimo, ukinuo pritvor Mitru Pandureviću. Roditelji pokojnog Filića tokom završnih reči sudu su predali peticiju koju je potpisalo više od 5.000 građana Velike Plane, koji traže da se Pandureviću ukine ova mera, i da mu se odredi pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!