PRIMITE MOJE SAUČEŠĆE... Niko nije očekivao ovakav epilog priče - nastavljeno suđenje za Zoranovu smrt

S. J. M.

12. 07. 2023. u 14:50

PRIMITE moje iskreno saučešće. Niko nije očekivao da će od tog incidenta doći do toga da čovek izgubi život. Jako mi je žao. Moja majka je ranije htela da vam izjavi saučešće, ali su joj rekli da je bolje da se sačeka da počne suđenje.

ПРИМИТЕ МОЈЕ САУЧЕШЋЕ... Нико није очекивао овакав епилог приче - настављено суђење за Зоранову смрт

Foto: M. Anđela/Instagram/192.rs

Ovako se juče porodici preminulog Zorana Jakovljevića (63) iz Stepojevca obratio Miloš Nastić (23), mladić kojem se u Višem sudu u Beogradu sudi za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom. On se u sudnici okrenuo prema Zoranovoj supruzi Ljiljani, sinu Stefanu i ćerki Tijani i čini se iskreno pokazao kajanje. Supruga i sin su oćutali, a samo je ćerka odgovorila hvala.

Miloš Nastić je prošle godine 10. jula u centu Stepojevca naišao vozilom kad semafor nije radio, a na pešačkom je tada prolazio Jakovljević idući sa prijateljem u lokalnu kafanu. Prema tadašnjim informacijama Nastić mu je svirao da ubrza, pa su počeli da se psuju i vređaju, da bi mladić parkirao auto, izašao i u svađi nakautirao pesnicom Jakovljevića.

Čovek je pao unazad i glavom udario ili u ivicu šahta ili u kamenčić, jer je tu trotoar izrovan. Odmah su mu pritrčali poznanici iz kafane, polivali ga vodom, okrenuli na staranu, ali je preminuo posle pet minuta. Nastić je seo u kola i pobegao, a njegov otac nam je tada kazao da se upalšio da će ga ti meštani napasti.

Okrivljeni je ranije izneo odbranu, a danas je samo kazao da se tad vraćao sa posla, bio sav prljav i da u Stepojevcu nije stao zbog uvreda koje mu je Zoran uputio, već se zaustavio da podigne novac sa bankomata.  

U sudu je danas saslušan Zoranov sestrić Nikola Gorović, koji se baš nakon tog incidenta zatekao svojim vozilom na semaforu. On je kazao da je video ujaka kako leži i automobil koji uz jaku škripu guma odlazi ka Lazarevcu:

- Mislio sam da ga je autom udario na trotoaru i krenuo sam za njim. Zaustavio se nekih kilometar i po dalje i ja sam mu prišao i pitao: "Zašto bežiš, udario si čoveka?" Hteo sam da mu uzmem ključeve iz brave, da mu ugasim auto i sprečim da pobegne. Mislio sam da ga zadržim dok ne dođe policija, ali on je dao gas i krenuo i tad me zakačio ramom prozora po ruci. Pozvao sam policiju, izdiktirao im njegove tablice, a oni su mi rekli da ga samo pratim gde se kreće i da ništa ne radim. Došao sam za njim do dvorišta gde živi, a on i jedan čovek su izašli i opsovali me i ja sam otišao.

Suđenje Nastiću nastaviće se u oktobru saslušanjem svedoka. Danas su iskaze dali i Jakovljevićevi supruga, sin i kćerka, ali oni nemaju neposrednih saznanja. Supruga je rekla da je prethodno tog dana Zoran kosio livadu i sa prijateljem otišao po radnika u drugo selo da ga dovede da kupe slamu i više se nije vratio kući.

KUĆNI PRITVOR

SUDSKO veće ukinulo je pritvor Milošu Nastiću u kojem je bio proteklih godinu dana, zbog opasnosti da ne ponovi krivično delo. Od sada će biti u kućnom pritvoru sa nanogvicom u Velikim Crljanima kod Lazarevca gde živi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)